Tussenbouw algemeen

Doe het “samen” in de bovenbouw

We hebben dit jaar twee bovenbouwgroepen van groep 6, 7 en 8 en een tussenbouwgroep van 5, 6 en 7. De kinderen werken meestal individueel of in kleine groepjes. Voor alle vakken geeft de leerkracht regelmatig een groepsles.

De montessori-materialen zijn (ook) in de bovenbouw niet weg te denken. De kinderen gebruiken deze volop om de leerstof zo concreet mogelijk in te oefenen.

We doen in de bovenbouw veel aan sport. Zo gaan we met zijn allen zwemmen, doen we mee aan schooltoernooien en gymmen we twee keer in de week.

In school hebben we een prachtige schoolbibliotheek. De kinderen kunnen elke week een interessant, leuk of spannend boek lenen, waarin ze elke dag een half uur lezen. Ter afwisseling maken de leerlingen ook kennis met andere soorten teksten, zoals kranten, strips en informatieve boeken.

Gedurende het schooljaar bieden we verschillende kosmische thema’s aan. Dit jaar gaan we ons verdiepen in de verschillende godsdiensten, de tijd van de jagers en de boeren en de tijd van de pruiken en revoluties. Kosmisch onderwijs wordt in de bovenbouw altijd projectmatig aangeboden.

Vanaf de bovenbouw besteden we aandacht aan Engels. Ook kunnen de kinderen kennis maken met verschillende andere wereldtalen, zoals Duits, Frans of Spaans.

Met de bovenbouw zorgen we er samen onder andere voor dat we elkaar ondersteunen in het lezen, dat we lesjes van elkaar krijgen, dat de bibliotheek goed draait, dat we samen feest vieren en dat we elke dag met plezier naar school gaan.

TB-BB